.

.

Om bloggen

Evelina Svensson heter jag och har gjort boken Laga för fler utan gluten och mjölk. Jag älskar mat och sötsaker och vill visa att man kan äta gott utan gluten och mjölk. Här delar jag med mig av mina egna recept och andras. Alla recept är naturligt glutenfria.

Brownie pepparkaka/ Naturligt glutenfri

SötsakerPosted by Evelina Thu, December 18, 2014 10:21:15

Ingredienser

2 ägg

2,5 dl socker

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

100g mjölkfritt margarin

1 dl rismjöl

0,5 tsk salt

2 tsk pepparkakskrydda

Fibrex strö

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form. Använd med fördel en limpform så är det enkelt att skära upp bitar som blir krispiga på en eller två sidor. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst. Blanda försiktigt ner övriga ingredienser, utan att röra för mycket. Rör du för mycket kan de bli torra. Grädda i mitten av ugnen till önskad fasthet. 15-20 minuter. Låt svalna ordentligt innan du skär upp den. Gärna i kylskåp. Skär i små bitar och servera som julgodis eller skär upp större bitar och servera som fika eller efterrätt med soja- eller kokosgrädde. Går att frysa in.



  • Comments(0)//utanglutenochmjolk.estextochbild.se/#post7