.

.

Om bloggen

Evelina Svensson heter jag och har gjort boken Laga för fler utan gluten och mjölk. Jag älskar mat och sötsaker och vill visa att man kan äta gott utan gluten och mjölk. Här delar jag med mig av mina egna recept och andras. Alla recept är naturligt glutenfria.

Limpa

BrödPosted by Evelina Sat, September 12, 2015 09:22:39

Ingredienser:

50 g jäst
7 dl vatten
2 tsk salt
3 tsk brödkryddor
2 tsk fiberhusk
3 medelstora, kokta och pressade potatisar
3 dl boveteflingor
7 dl rismjöl
2 dl kokosmjöl

Olja till formen

Gör så här:
1)Gör iordning potatisen.
2)Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig.
3)Tillsätt salt, brödkryddor, fiberhusk och potatis. Rör om.
4) Tillsätt boveteflingor, rismjöl och kokosmjöl under omrörning. Kör degen i hushållsmaskin eller med elvisp i minst 5 minuter, för ett fluffigt bröd.
5) Låt jäsa i bunken i 40 minuter.
6) Sätt ugnen på 250 grader. Smörj en 2-liters limpform.
7) Häll över degen i den smorda limpformen och låt jäsa i ytterligare 40- minuter.
8) Grädda längst ner i ugnen i 20 minuter. Sänk sedan värmen till 175 grader och grädda i ytterligare 30-40 minuter. Låt svalna helt innan du skär upp limpan.

Förvara brödet i frysen om inte du ska äta det samma dag.




  • Comments(0)//utanglutenochmjolk.estextochbild.se/#post15