.

.

Om bloggen

Evelina Svensson heter jag och har gjort boken Laga för fler utan gluten och mjölk. Jag älskar mat och sötsaker och vill visa att man kan äta gott utan gluten och mjölk. Här delar jag med mig av mina egna recept och andras. Alla recept är naturligt glutenfria.

Köttfärssås

MatPosted by Evelina Fri, September 04, 2015 21:03:13
Ingredienser:
500 g nötfärs
1 gul lök
2 tomater
1 morot
1 dl vatten
0,5 tärning grönsaksbuljong
2,5 dl sojagrädde
2 msk tomatketchup
chili, salt och peppar

Gör så här:

1) skär löken och tomaterna. Riv moroten fint.

2) koka upp vattnet samtidigt som du bryner färsen och löken.

3) Tillsätt tomat och morot till färsen.

4) Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt buljong, tomatketchup och sojagrädde. Smaka av med chili, salt och peppar.

5) Låt småkoka i ca 20 minuter.

Servering:
Jag brukar servera köttfärssåsen tillsammans med Sempers glutenfria tagliatelle och en sallad med vinegrette.

Övrigt:
Jag kan inte ansvara för att produkterna är 100% naturligt glutenfria, men jag använder Sempers glutenfria tagliatelle, ICAs grönsaksbuljong och Felix tomatketchup.




  • Comments(0)//utanglutenochmjolk.estextochbild.se/#post14