.

.

Om bloggen

Evelina Svensson heter jag och har gjort boken Laga för fler utan gluten och mjölk. Jag älskar mat och sötsaker och vill visa att man kan äta gott utan gluten och mjölk. Här delar jag med mig av mina egna recept och andras. Alla recept är naturligt glutenfria.

Paj med oliver och soltorkad tomat

MatPosted by Evelina Sat, August 29, 2015 21:16:07
Ingredienser:
Pajskal

3,5 dl kikärtor (från konserv)
3 msk kokosmjöl
2msk kokosolja
1 krm salt

Fyllning

1st purjulök
70g bladspenat
1 dl oliver
100 g soltorkade tomater
olja att steka i
salt och peppar

Äggstanning

270 g tofu
4 st ägg
2 dl sojamjölk
salt och peppar

Gör så här:

1) Sätt ugnen på 200 grader

2) Mosa kikärtorna noga med en gaffel. Tillsätt sedan mjölet och oljan, rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten i en pajform (ca 24 cm i diameter).

3) Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 20 minuter.

4) Skölj och skär purjolöken och bladspenaten. Fräs grönsakerna i olja tills de mjuknat något och krydda med salt och peppar.

5) Skär upp oliverna och soltorkad tomat.

6) Gör sedan äggstanningen. Börja med att smula ner tofu i en bunke, tillsätt äggen och sojamjölken, krydda med salt och peppar. Vispa ihop.

7) Fyll pajskalet med de stekta grönsakerna i botten, sedan oliver och soltorkad tomat. toppa med äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg.



  • Comments(0)//utanglutenochmjolk.estextochbild.se/#post13