.

.

Om bloggen

Evelina Svensson heter jag och har gjort boken Laga för fler utan gluten och mjölk. Jag älskar mat och sötsaker och vill visa att man kan äta gott utan gluten och mjölk. Här delar jag med mig av mina egna recept och andras. Alla recept är naturligt glutenfria.

Rabarberpaj

SötsakerPosted by Evelina Wed, August 26, 2015 11:04:24

Ingredienser:

500 g rabarber
2 dl boveteflingor
2 dl socker
1.5 dl rismjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
125 g mjölkfritt margarin
0,5 dl sojagrädde
0,5 dl ljus sirap
mjölkfritt margarin till formen

Gör så här:

1) Sätt ugnen på 150 grader.
2) Smöra en ugnssäker form.
3) Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg bitarna i den smorda formen.
4) Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
5) Smält margarinet i en stor kastrull och rör sedan ner sojagrädde och sirap. Koka ihop någon minut under omrörning.
6)Blanda ner de torra ingredienserna i kastrullen. Fördela smeten över rabarbern.
7) Grädda i mitten av ugnen 40-50 minuter. Eller tills pajen har fått en fin gyllene färg.

Servera med mjölkfri vaniljglass eller vispad sojagrädde.








  • Comments(0)//utanglutenochmjolk.estextochbild.se/#post12