.

.

Om bloggen

Evelina Svensson heter jag och har gjort boken Laga för fler utan gluten och mjölk. Jag älskar mat och sötsaker och vill visa att man kan äta gott utan gluten och mjölk. Här delar jag med mig av mina egna recept och andras. Alla recept är naturligt glutenfria.

Pavlova med citronkräm och jordgubbar

SötsakerPosted by Evelina Wed, February 04, 2015 06:28:20
Pavlova med citronkräm och Jordgubbar:

Marängbottnar:

Ingredienser:

4 äggvitor

3 dl socker

1 tsk potatismjöl

1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Värm ugnen till 125 grader. ( varmluft 100 grader) Häll äggvitorna i en torr och ren skål. Vispa dem till ett hårt skum. Tillsätt strösockret, lite i taget. Sedan potatismjöl och vaniljsocker. Vispa till ett hårt skum. Måtta med en middagstallrik och rita två cirklar på två bakplåtspapper. Bred ut smeten i cirklarna. ( Använd med fördel en slickepott) Låt kanterna på bottnarna vara lite tjockare. Grädda i ugnen 1-2 timmar beroende på kvalité på ugnen. ( om du inte har varmluftsugn- byt plats på bottnarna ibland så att de blir jämnt gräddade.)

Låt bottnarna svalna.

Citronkräm:

Ingredienser

3 citroner

2 äggulor

1 ägg

2 dl socker

100 g mjölkfritt margarin

2 tsk potatismjöl

Gör så här:

Smält smöret i en stor kastrull. Vispa äggulor ägg och socker i en skål. Tvätta citronerna. Riv ner skalet och juicen från citronerna i smöret under omrörning. Rör ned potatismjölet i citronröran. Tillsätt sedan smeten av ägg och socker. Ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknat. Rör om hela tiden så att den inte skär sig.

Låt svalna, rör om då och då.

Tårta:

Marängbottnar

Lemoncurd

sojagrädde

Jordgubbar

Lägg citronkrämen mellan marängbottnarna. Toppa med vispad grädde och jordgubbar.

Tidsåtgång:

Maränger ca 2h varav 1,5 timme i ugnen.

Citronkräm: 20 min.

  • Comments(0)//utanglutenochmjolk.estextochbild.se/#post11