.

.

Om bloggen

Evelina Svensson heter jag och har gjort boken Laga för fler utan gluten och mjölk. Jag älskar mat och sötsaker och vill visa att man kan äta gott utan gluten och mjölk. Här delar jag med mig av mina egna recept och andras. Alla recept är naturligt glutenfria.

Mjölkproteinallergi

MjölkproteinallergiPosted by Evelina Sat, April 05, 2014 07:51:28

Mjölkproteinallergi brukar vardagligt kallas för mjölkallergi. Många förväxlar mjölkallergi med laktosintolerans. Mjölkallergi innebär att du inte tål proteinet i mjölken och därmed måste mejeriprodukter uteslutas helt från kosten. Medan laktosintolerans innebär att du har svårt för att bryta ner mjölksockret, laktosen, i mjölken. Har du laktosintolerans räcker det om du byter ut mejeriprodukterna i kosten till låglaktos eller laktosfria mjölkprodukter.

Mjölkallergiker kan få en kraftig allergisk reaktion om de får i sig mjölkprotein och ska därför inte få i sig mjölkprodukter över huvudtaget. Det är därför mycket viktigt att man tänker sig för i köket. Redskap som varit i andra rätter eller livsmedel med mjölk får inte komma i kontakt med den mat som är till mjölkallergikern.

Proteinet i mjölk från get och får är snarlikt proteinet i komjölk. De flesta mjölkproteinallergiker klarar därför inte av att äta produkter från dessa mjölksorter.

http://www.1177.se/Stockholm/Tema/Barn-och-foraldrar/Sjukdomar-och-besvar1/Sjukdomar-och-besvar-A-O/Komjolksallergi/

http://celiaki.se/celiaki-intoleranser-allergier/mjolkproteinallergi/  • Comments(0)//utanglutenochmjolk.estextochbild.se/#post1