.

.

Om bloggen

Evelina Svensson heter jag och har gjort boken Laga för fler utan gluten och mjölk. Jag älskar mat och sötsaker och vill visa att man kan äta gott utan gluten och mjölk. Här delar jag med mig av mina egna recept och andras. Alla recept är naturligt glutenfria.

Lax i ugn med klyftpotatis

MatPosted by Evelina Fri, October 09, 2015 19:25:46

4 portioner

Ingredienser

1 st laxsida
10 st potatisar
1 msk olja
citronsaft, chiliflakes, salt och peppar.

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skrubba och skär sedan potatisen i klyftor. Lägg dem i en fryspåse och häll över oljan. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper, krydda laxen med citron, chiliflakes och peppar. Häll ut potatisen bredvid laxen och salta både lax och potatis. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Servera med sallad och aioli.

  • Comments(0)//utanglutenochmjolk.estextochbild.se/#post17

Köttfärssås

MatPosted by Evelina Fri, September 04, 2015 21:03:13
Ingredienser:
500 g nötfärs
1 gul lök
2 tomater
1 morot
1 dl vatten
0,5 tärning grönsaksbuljong
2,5 dl sojagrädde
2 msk tomatketchup
chili, salt och peppar

Gör så här:

1) skär löken och tomaterna. Riv moroten fint.

2) koka upp vattnet samtidigt som du bryner färsen och löken.

3) Tillsätt tomat och morot till färsen.

4) Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt buljong, tomatketchup och sojagrädde. Smaka av med chili, salt och peppar.

5) Låt småkoka i ca 20 minuter.

Servering:
Jag brukar servera köttfärssåsen tillsammans med Sempers glutenfria tagliatelle och en sallad med vinegrette.

Övrigt:
Jag kan inte ansvara för att produkterna är 100% naturligt glutenfria, men jag använder Sempers glutenfria tagliatelle, ICAs grönsaksbuljong och Felix tomatketchup.




  • Comments(0)//utanglutenochmjolk.estextochbild.se/#post14

Paj med oliver och soltorkad tomat

MatPosted by Evelina Sat, August 29, 2015 21:16:07
Ingredienser:
Pajskal

3,5 dl kikärtor (från konserv)
3 msk kokosmjöl
2msk kokosolja
1 krm salt

Fyllning

1st purjulök
70g bladspenat
1 dl oliver
100 g soltorkade tomater
olja att steka i
salt och peppar

Äggstanning

270 g tofu
4 st ägg
2 dl sojamjölk
salt och peppar

Gör så här:

1) Sätt ugnen på 200 grader

2) Mosa kikärtorna noga med en gaffel. Tillsätt sedan mjölet och oljan, rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten i en pajform (ca 24 cm i diameter).

3) Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 20 minuter.

4) Skölj och skär purjolöken och bladspenaten. Fräs grönsakerna i olja tills de mjuknat något och krydda med salt och peppar.

5) Skär upp oliverna och soltorkad tomat.

6) Gör sedan äggstanningen. Börja med att smula ner tofu i en bunke, tillsätt äggen och sojamjölken, krydda med salt och peppar. Vispa ihop.

7) Fyll pajskalet med de stekta grönsakerna i botten, sedan oliver och soltorkad tomat. toppa med äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg.



  • Comments(0)//utanglutenochmjolk.estextochbild.se/#post13

Grilla utan gluten och mjölk

MatPosted by Evelina Wed, July 16, 2014 18:36:06
Ladda ner som PDF



  • Comments(0)//utanglutenochmjolk.estextochbild.se/#post4