.

.

Om bloggen

Syftet med bloggen är att dela med mig av mina erfarenheter av att ge ut en bok. Min förhoppning är att du som går i tankar om att ge ut en bok, eller kanske redan är mitt i processen, ska få nytta av mina erfarenheter.

Att ge ut en bok under eget förlag innebär att vara egen företagare. Därför skriver jag om problem och lösningar som jag stöter på i mitt företag.

Gör en affärsplan!

FöretagandePosted by Evelina Sat, April 05, 2014 17:33:13

För några veckor sedan var jag på ett möte med Nyföretagarcentrum. Anledningen till att jag gick dit var för att få veta mer om olika finansieringsalternativ till min bok. Jag fick ut mycket mer av mötet än så. Bland annat fick jag idéer på hur jag skulle kunna utveckla min bok till ett företag. Något jag inte haft en tanke på tidigare. Mitt enda mål har varit att få min bok utgiven. Nu vet jag att möjligheten finns att utveckla mitt företag i framtiden. Om jag skulle vilja.

För att lyckas måste man börja från grunden med att göra en affärsplan. I affärsplanen visar man vem man är, vad man har för affärsidé och varför just jag är bäst lämpad för att utföra idéen. Att få koll på det underlättar när man ska kommunicera ut sin idé till andra, när man söker finansiering eller ska hitta samarbetspartners. Dessutom stärker det en själv i sitt arbete att få på pränt vad man ska göra, varför man ska göra det och hur man ska göra det.

Jag har hela tiden haft massvis med tankar om hur jag ska få ut min bok på marknaden. Men jag insåg under mötet att jag inte haft en ordentlig plan för hur jag ska gå tillväga. Jag behöver jobba mer på grunden. Genom att göra en affärsplan så får jag mer struktur än tidigare. Jag får även klart för mig hur min situation ser ut, vilka kontakter jag har och i vilka situationer jag kan ta hjälp av dem. Dessutom gör det mig uppmärksam på vad jag behöver för att komma vidare. I form av kontakter, ekonomiska medel, marknadsföring och så vidare.

Om du har en idé eller ett nystartat företag, så är mitt råd att ta kontakt med någon med erfarenhet av företagande. Som kan hjälpa dig att bolla idéer, utforma din affärsidé och senare hjälpa dig att komma vidare och nå dina mål.